Tafeltennis.nu

Op de laatste speeldag van de Europese Kampioenschappen Paratafeltennis hebben de Nederlandse atleten nog twee medailles behaald. Bij de heren klasse 9 veroverde men zilver, terwijl bij de dames klasse 9-10 een bronzen medaille ons deel was.

Ronald Vijverberg en Tonnie Heijnen streden in een meerkamp bij de heren in klasse 9 in hun laatste poulewedstrijd tegen regerend kampioen Oekraïne om de Europese titel. Na een verliesbeurt van Vijverberg tegen Kubov, trok Heijnen de stand gelijk met een stuntzege tegen Shchepanskyy, de nieuwe Europese kampioen in deze klasse. Na het verloren dubbelspel was een nieuwe stunt nodig tegen de Europese kampioen, maar Vijverberg kwam daarvoor te kort. Ondanks deze 1-3 nederlaag eindigt het duo Heijnen/Vijverberg op een prachtige tweede plaats.

Kelly van Zon – die twee klassen hoger speelt – en Daniëlle de Jong wisten zich te plaatsen voor de halve finales in de klasse 9-10. Daarin trof het damesduo het Russische team Saratova/Gorshkaleva. De Jong moest in drie games buigen voor Saratova, terwijl Van Zon tegen verdedigster Gorshkaleva wel een game wist te pakken. In het dubbelspel kwamen De Jong en Van Zon terug tot een 2-2 tussenstand en wisten in de beslissende vijfde game zelfs een 7-3 voorsprong op te bouwen. Die ging helaas verloren en bij 14-12 was de finaledroom voorbij.

Coaches Lumen Dekker en Johan Lieftink blikken op de NTTB-website tevreden terug op het toernooi. Johan: "Na de lastige eerste dag van het toernooi hadden we de verwachtingen iets bijgesteld. Maar vijf medailles tijdens het hele toernooi is een zeer mooi resultaat. Lumen en ik zijn zeer tevreden over de prestaties!"