Tafeltennis.nu

De paratafeltennissers zijn sterk begonnen aan de Europese Kampioenschappen in het Itliaanse Lignano. Tijdens het individuele toernooi werden drie medailles behaald. Bas Hergelink behaalde zilver in klasse 10; Jean-Paul Montanus en Kelly van Zon veroverden elk een bronzen medaille in klasse 7.

Bas Hergelink speelde een erg sterk toernooi en sneuvelde pas in de finale tegenover de Pool Patryk Chojnowski, Paralympisch kampioen en top-200 speler bij de valide spelers. Het zilver was een mooie bekroning op het sterke toernooi dat Hergelink wist neer te zetten.

Jean-Paul Montanus kende een uitmuntend parcours, waarbij hij onderweg de finalisten van de Paralympische Spelen wist te verslaan. Uiteindelijk was in de halve finale de Rus Popov in vier games te sterk waardoor brons zijn deel werd.

Kelly van Zon plaatste zich na een wisselvallige poulefase direct voor de halve finale. Daarin bleek Safonova in drie games te sterk. De Paralympisch kampioene van Londen kon tijdens dit toernooi niet het beste van haar spel laten zien.

De overige spelers – Tonnie Heijnen (klasse 9), Hans Speek (klasse 7), Daniëlle de Jong (klasse 9), Ronald Vijverberg (klasse 9) en Max van Amerongen (klasse 9) – sneuvelden voortijdig. Enkel Vijverberg wist zijn kwalificatiegroep te overleven.