Tafeltennis.nu

De 18-jarige Rémi Chambet-Weil heeft een mooie 3e plaats behaald bij het internationale WTT-toernooi in Caïro in Egypte in de Onder-19 klasse. Vlak daarvoor speelde hij ook het WTT-toernooi in Libanon (Jezzine) waar hij de kwartfinale net niet overleefde. Voor afreizen was wel zekergesteld dat, gezien de situatie in die regio, de veiligheidsrisico's laag genoeg waren.

Rémi Chambet-Weil werd bij deze toernooien begeleid door de TTSD, waarbij hij sinds 8 jaar geleden het topsportprogramma volgt. Gezien de situatie in die regio, stond de TTSD in nauw contact met de WTT (World Table Tennis) en de organisatie in beide landen, als het ging om de veiligheid in de regio. Deze organisaties hadden ons ervan overtuigd dat, toen wij vertrokken naar Libanon, er in die landen het gewone normale leven was. Tijdens het WTT-toernooi in Jezzine (Libanon) bleek er niks te merken van eventueel gevaar.

Rémi miste de halve finale in het WTT-onder-19-toernooi in Jezzine op een haar. Hij had in de kwartfinale zelfs 1 matchpoint en verloor zijn wedstrijd met de kleinst mogelijke marges met 3 - 2. Elke game die hij verloor was met 12-10.

Zondag werd er van Beiroet naar Cairo gevlogen, en ook hier was het gewoon rustig en normaal op het vliegveld. In Cairo was de 1e match pas op dinsdag, waardoor er op maandag een bezoek gebracht kon worden aan de piramides van Gizeh.

Dan het toernooi in Cairo: Rémi speelde goed, won zijn poule ongeslagen, en ging door naar de main draw. Daarin wist hij ook zijn eerste drie wedstrijden te winnen waarna hij in de halve finale tegen een sterke speler uit het gastland Egypte kwam te staan.

Rémi liet zich zien, had kansen, maar verloor jammer genoeg met 3 - 1.  Na afloop bleef bij Rémi het gevoel hangen dat hij de finale had gemist door de kansen die hij niet had benut.
Toch kijkt hij zelf ook tevreden terug op de laatste twee toernooien, die beter verliepen dan de WTT-toernooien die hij aan het begin van 2023 speelde.

Door deze prijs gaat Rémi over een kleine twee weken met zelfvertrouwen deelnemen aan zijn in 2023 laatste WTT-toernooi in Ecuador. Doel is uiteraard om daar dan weer een mooi resultaat neer te zetten.