Tafeltennis.nu

Bij het officieuze Europese kampioenschap voor pupillen en welpen in Frankrijk, dat het afgelopen weekend werd besloten, waren er 2 Nederlandse meisjes die de aandacht op zich vestigden.

Om te beginnen Emma v.d. Zanden, die haar opleiding genoot bij Red Stars uit Venray en het komende seizoen in de dames eredivisie zal spelen bij Westa. Zij wist knap de laatste 32 te bereiken en daar via 3 verliespartijen en 2 winstpartijen een uitstekende 27e plaats te behalen.

En nog opvallender was het optreden van Emine Ernst, opgegroeid en opgeleid bij de Lochemse vereniging De Toekomst, waar ze komend seizoen in de jongens landelijk C klasse zal spelen. Emine toonde na haar 1e verliespartij bij de laatste 32 een geweldig karakter en won 3x op rij, voordat ze in de laatste ronde om plaats 17 nog een keer verloor. Maar de 18e plaats moet heel hoog worden ingeschat. Vorig jaar bereikte bijvoorbeeld Karlijn van Lierop een 22e plaats bij dit toernooi en het jaar daarvoor werd Sharon Janssen 26e.

Deze beide meisjes supertalenten, die uiteraard ook al trainingen krijgen bij de nttb en de afdelingen, lijken op de goede weg naar een mooie tafeltennistoekomst.