Tafeltennis.nu

Zaterdag 13 juni stond sporthal ‘De Veur’ in Zoetermeer volledig in het teken van het NK-paratafeltennis 2015. Bijna 100 deelnemers streden in zes klassen om de titels. Voor het eerst werd er ook een NK-paratafeltennis voor de jeugd gehouden. Helaas waren er nog geen aparte klassen voor dames en meisjes.

Ronald Vijverberg mag zich Nederlands kampioen in klasse 1 (de hoogste klasse noemen). In een vijfkamp bleef de speler ongeslagen. De tweede plaats was voor Ingrid van Ooijen, de bronzen medaille ging naar Bjorn Jaeken. In het dubbelspel klasse 1 en 2 was de titel voor het duo Roy v.d. Burg en Dustin Eier, na de meerkamp waren zijn de beste boven de duo’s Devin Wassink/Jaap Meiland en Sem Roelofs/Gerald van Grunsven.

In klasse 2 kroonde Roy van de Burg zich tot Nederlands kampioen, hiermee pakte hij zijn tweede nationale paratafeltennis titel van de dag. De zilveren medaille in klasse 2 was na de spannende finale voor Sem Roelofs, Devin Wassink was in de strijd om plaats drie te sterk voor Dustin Eier.

Jasper Hamberg is de kersverse kampioen in klasse 3. In de finale was de jonge speler te sterk voor Ine Korthout. Brons was er voor Jos. v.d. Schoor. In het dubbelspel klasse 3 was de titel voor het duo Klaas Haanstra/Jasper Hamburg. Hiermee behaalde ook Jasper Hamberg een dubbele titel tijdens het NK paratafeltennis. De tweede plaats in het dubbelspel was voor Gerard Rutting en Paul v.d. Oord, het duo Yvette Moerdijk/Femke Cobben eindigde op de derde plaats.

In klasse 4 werd in twee categorieën gespeeld: rolstoelers en lopers. Peter Kopetzky pakte op het mede door hem georganiseerde NK de titel bij de rolstoelers. In de finale was hij te sterk voor Joke Schouten. Brons bij de rolstoelers was er voor Yvette Moerdijk. Bij de lopers was de nationale titel voor Paul v.d. Oord. Paul van Stiphout greep in de finale naast het goud en pakte hiermee de zilveren medaille, brons was er uiteindelijk voor Anita v.d. Voort. In heet dubbelspel werd wel gemengd gespeeld, in deze gemengde klasse waren Rene Hilgenga en Joke Schouten de beste. Tweede werd het organisatieduo Peter Kopetzky/Andre de Knegt. De derde plaats ging naar Stefan van Bergen en Marie Louise Theeuwen.

Ook in klasse 5 werd er in een rolstoel en lopers categorie gespeeld. De nationale titel ging bij de rolstoelers naar Alma van Gils, Harry Elsendoorn eindigde op de tweede plaats. De bronzen medaille was voor Katinka v.d. Wees. Bij de lopers was Alex Klein de sterkste. Dave Bol verloor de finale net aan en de strijd om het brons werd gewonnen door Antonio Bovee.In het dubbelspel klasse 5 ging de titel naar het Doing duo Alex Klein en Katinka v.d. Wees in de finale waren zij te sterk voor het duo Alma van Gils/Karlijn Tolboom.

Klasse 6 kent Silvia Polstra als nieuwe Nederlands kampioen bij de rolstoelers. De zilveren medaille ging naar Henriette Smids Vincken en de derde plaats is voor Jeffrey Zwetsloot. Bij de lopers ging de nationale titel naar Pauline Peeters. De tweede plaats is voor Steven Harks en plaats drie was voor Christ Jenniskens. In het dubbelspel ging de titel in klasse 6 naar het duo Marielle Boers/Silvia Polstra. Ad Smolenaars en Petra Verrijt pakten de zilvere medaille en de derde plaats was voor Joost Notenboom en Ina Vaessen.

Eerste NK paratafeltennis voor de jeugd
Tijdens het NK paratafeltenis in Zoetermeer werd er voor het eerste een NK jeugd georganiseerd. Eerste Nederlands kampioen bij de jeugd is Demi Ronda, zij was de sterkste na een zeskamp, De tweede plaats was voor Kylian Oelrich en Lucas Dulcey werd derde. IN het dubbelspel was er nog een titel voor Demi Ronda, samen met Kylian Oelrich was zij de sterkste. De tweede plaats in het dubbelspel ging naar Bram Kolb en Lucas Dulcey, Mees Kant en Ivana Maas werden derde.

De organisatie van het NK paratafeltennis 2015 in Zoetermeer, S.V. Doing samen met de NTTB, kijkt terug op een zeer succesvol evenement. Waarbij er veel belangstelling was van bezoekers van buiten het (para)tafeltennis.