Tafeltennis.nu

Tafeltennisvereniging Amsterdam was met 10 spelers aanwezig op het A-jeugdranglijsttoernooi tafeltennis in Den Haag. De meest succesvolle waren Tanya Misconi, die goud haalde in de onder-19 klasse, en Sofja Chapochnikov, die hetzelfde presteerde in de meisjes onder-15 leeftijdsklasse. Daarnaast haalden nog 3 spelers het podium.

Maar liefst 5 spelers haalden het podium:

Tanya Misconi (meisjes onder 19) won in een spannende finale met 3-2 van Xijin Zheng.

Sofja Chapochnikov (meisjes onder 15) verloor geen enkele wedstrijd en won in de finale met 3-1 van Marlieke de Gier.

Leon Ma (jongens onder 11/13) deed het heel goed in deze categorie en werd 4de, maar hiermee werd hij wel 1ste bij de jongens onder 11

Lina Mansri (meisjes onder 11/13) had een zwaar toernooi maar bleef vechten voor elk punt, dit leverde een 8ste plaats op, maar uiteindelijk een 2de plaats bij de meisjes onder 11

Tymur Yakovchuk (jongens onder 11/13) won al zijn wedstrijden in de poule maar verloor in de halve finale van de latere winnaar Jari van Gameren. Om de 3de en 4de plaats won hij van zijn teamgenoot Leon Ma.

Bron: ttv. Amsterdam (tekst en foto).