Tafeltennis.nu

Zaterdag 20 augustus 2022 is de eerste editie gespeeld van het Nomuratrickshots internationaal top 14 toernooi bij De Treffers in Roelofarendsveen. Het was kort van tevoren opgezet door Kento Nomura, omdat de Japanse speler Okano Shunsuke zou invliegen. Helaas vanwege corona is dat niet doorgegaan, maar alsnog was het deelnemersveld en de hoeveelheid mooi tafeltennis wat te zien was, niet te min! Mykyta Zavada, een jeugdige topspeler uit Oekraïne, eredivisie spelers en nationaal jeugdtopspelers maakten er een mooi spektakel van! Mensen die kwamen kijken werden verwend met een hoop geweldige rally’s en trickshots!

Er werden twee zevenkampen gespeeld en de nr. 1 en nr. 2 van beide poules gingen door naar de kruisfinales. De winnaars van de kruisfinales speelden de finale.

Enkele bijzondere uitslagen:

In poule 2 stuntte de als 3e geplaatste Kaj Ronde door als eerste te eindigen! Remi Chambet-Weil en Kaj Ronde eindigden allebei met hetzelfde aantal punten. Door de 3-0 overwinning van Kaj op Rémi, pakte Kaj de eerste plek in de poule!

De in poule 1 als eerste geplaatste Mykyta maakte zijn plaatsing waar door alles te winnen! Thomas Baart kon hem in de onderlinge wedstrijd toch goed onder druk zetten met spectaculaire rally’s! Het was tot het eind erg spannend. Het werd zelfs 10-10 in de 5e game! Mykyta won uiteindelijk nipt met 12-10.

De ene halve finale werd gespeeld tussen Thomas Baart en Kaj Ronde, die op dit toernooi bijzondere dingen liet zien. Thomas liet zijn ervaring blijken door Kaj’s super run hier te stoppen (3-0).

De andere halve finale werd gespeeld tussen Rémi Chambet-Weil en Mykyta Zavada. Deze twee hebben de hele week voorafgaand aan het toernooi getraind bij de TTSD-zomerstage in Den Haag, waar de totale groep bestond uit spelers uit Frankrijk, Belgie, Nederland en Duitsland.

Met name in de wat langere rally’s was goed te zien dat ze op elkaar ingespeeld waren qua tempo. Rémi pakte met zeer offensief spel de eerste game van Mykyta. Maar daarna kwam Mykyta op dreef met zijn lastigere ontvangst waardoor Rémi op een gegeven moment zijn ritme verloor. Mykyta maakte het af met een snelle punch forehand rechtdoor (3-1).

Voor de 3e plek speelde Kaj Ronde opnieuw tegen Rémi Chambet-Weil, die uiteraard uit was op revanche. Kaj die op dit toernooi zijn topvorm liet zien, kwam echter weer op voorsprong met 2-1. Rémi liet het er niet bij zitten en begon de punten die hij maakte te vieren. Zo kwam hij rustig weer terug tot 2-2. Met een beetje ongelukkig einde (een kleine randbal) werd de laatste game en daarmee de partij met 11-7 in het voordeel voor Rémi beslist.

De finale werd gespeeld door Mykyta Zavada tegen opnieuw Thomas Baart. Thomas, die dit keer op revanche uit was, kwam goed uit de startblokken! Met zijn agressieve backhand openingen zette hij druk op Mykyta en won de eerste game. Mykyta ging iets anders ontvangen en meer druk zetten met zijn eerste bal en maakte het daarmee Thomas lastiger. De 2e game werd ruim gewonnen door Mykyta met 11-5.  In de 3e game lagen er kansen voor Thomas, maar toch werd deze nipt gewonnen door Mykyta met 13-11. In de 4e game was het vuur gedoofd voor Thomas. Hij moest Mykyta feliciteren met 11-6 in de laatste game.

Uiteindelijk resultaat:

Nr. 1: Mykyta Zavada

Nr. 2: Thomas Baart

Nr. 3: Rémi Chambet-Weil

Het toernooi werd geweldig georganiseerd door twee toernooileiders van De Treffers zelf: Jasper Zoet en Wouter Kalshoven.

We zien jullie, tafeltennisfans, hopelijk bij de volgende editie van het Nomuratrickshots toptoernooi. Volg het Nomuratrickshots Youtube-kanaal voor highlight video’s van alle wedstrijden van deze dag.

Bron: Kento Nomura (tekst en foto).