Tafeltennis.nu

Afgelopen weken zijn bij TTV Arnemuiden de voorrondepoules van de ABM ICT-Cup gespeeld. 60 Spelers streden in 8 poules om een plek bij de eerste 4 spelers voor een ticket voor de volgende ronde. Hierin zijn alle titelfavorieten nog actief. De halve finalepoules worden gespeeld op de vrijdagavonden 24 en 31 mei.

De nummers 1 t/m 4 van de vier poules plaatsen zich voor de finaledag op zaterdag 8 juni.
In poule A geen verrassingen, want Marc Hackenberg, Kristian Davidse, Femke Boot en Sybren Maas hadden na 4 speelrondes 4 winstpartijen en waren dus snel verzekerd van een plaats in de volgende ronde. Hackenberg stond de hele avond zelfs geen game af en wist nummer 2 Davidse zelfs een game met 11-0 te verslaan. Davidse won in vijf games van Femke en werd zo tweede voor de Etten-Leurse. Sybren Maas schudde in de strijd om de vierde plek met 11-8 in de vijfde game Jelle-Jan Pieterse van zich af, die vijfde werd, door op zijn beurt Adrie de Jonge weer kansloos te laten. Ook voor John Stroo en de jonge Merien Moelker - die bij zijn debuut toch enkele games wist te winnen - waren de voorrondes het eindstation.

Verrassender waren uitslagen in poule B waar Adrian Slabbekoorn - de laatste jaren op de finaledag nog actief - zich in een lastig pakket bracht na verlies tegen teamgenoot Lajos Cselik en Julia Janssen. Hij won nog wel van de Yerseke-spelers Ad Sgroot en Hans van der Kraan, maar moest op onderling resultaat toch Van der kraan en Cselik voor laten gaan. De strijd om de eerste plaats tussen Jordin Heijens en Victor des Granges werd in vijf games gewonnen door de Brabander. Ook Julia plaatste zich met Van der Kraan in haar kielzog voor de volgende ronde. Cselik, Slabbekoorn en Sgroot kunnen de volgende ronde vanaf de kant toekijken.

In poule C maakten de nummers 1 t/m 4 geplaatst hun verwachtingen waar. Na vier winstpartijen waren Jeroen de Heide (Arnemuiden), Jan Willem Adriaanse (TTC Middelburg), Sophie Dijkers (Hotak) en Albert de Jong (De Pin Pongers) door naar de volgende ronde. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Zo ontdeed Albert de Jong zich pas met 11-8 in de vijfde game van John Roose (Effect). Dijkers won met 12-10 in de vijfde game van de ingevallen Patrick Jansen uit Kapelle en ook Jeroen de Heide moest een achterstand van 2-0 tegen Jansen goed maken. Uiteindelijk boekte De Heide toch redelijk eenvoudig zeven overwinningen. Adriaanse legde beslag op de tweede plaats en Dijkers won de strijd om de derde plaats door (opnieuw) met 12-10 in de vijfde game Albert de Jong te verslaan. In de strijd om plek 5 wonnen Jansen, Roose en Bas Steijn (Arnemuiden) allen twee partijen. Na telling van de games bleek Jansen vijfde te zijn geworden, wat achteraf belangrijk bleek omdat Albert de Jong de volgende ronde verhinderd is. Sven van Flierenburg(TTC Middelburg) kwam in deze poule tekort.

Waar in Poule C de kaarten al vlug verdeeld waren, bleef het in Poule D langer spannend. Zo moest favoriet Rogier Berndsen al in zijn tweede partij in vier games de winst aan toernooileider Izak Heijboer laten. Heijboer verloor echter van clubgenoot Arnold de Gier en Tom van Doorn (De Pin Pongers), zodat Berndsen na winst tegen De Gier toch de poule wist te winnen, voor De Gier en Heijboer. De strijd om het laatste ticket werd in een rechtstreeks duel uitgevochten tussen Floris Dijkers (Alexandria) en Thijs Vleugel (Arnemuiden), waarbij de Rotterdammer met 3-0 de sterkste was. Voor Vleugel viel het doek en ook Tom van Doorn moest na drie nederlagen in de vijfde game het veld ruimen. Ron Deen (TTC Middelburg) bood zijn poulegenoten de nodige tegenstand, maar wist dat niet te verzilveren in een winstpartij.

Ook de voorrondepoules E en F stonden weer bol van spanning. Dat gold in beide poules niet om de strijd om de eerste twee plekken. Daarin was in poule E Emiel de Rijke (TTC Middelburg) een maatje te groot voor Wilbert Poppe en schudde Jurian de Kraker (Yerseke) in Poule F Roald Vos (Hotak) van zich af. De strijd om het derde en vierde ticket was des te spannender. In poule E kwamen Corne Steketee, Koen Keijman (beide Yerseke) en Steven Klijn (Arnemuiden) op drie winstpartijen uit. Steketee verloor nipt in vijf games van clubgenoot Keijman, maar won in vier games van Klein en eindigde als derde. Steven wist in vier games Koen Keijman te verrassen, waardoor voor de Yerseke-speler het toernooi ophield. Arnemuiden-speler Jan Zwemer speelde een goed toernooi, maar moest meerdere keren in vijf games het onderspit delven. Hij won alleen van clubgenoot Rob Brant, die laatste werd.

In Poule F eveneens de nodige spanning. Zo verloor Marc Riemens (Arnemuiden) zijn eerste wedstrijd van 'huisfotograaf' Francois Baert (Effect) maar wist hij wel van Erik Schuurman en Bennie Meliefste (beide Arnemuiden) te winnen. Meliefste won op zijn beurt weer van Schuurman en Baert en plaatste zich zo achter Riemens voor de volgende ronde. Voor de ervaren mannen Schuurman en Baert werd zo de voorronde al het eindstation. Dat gold ook voor recorddeelnemer Rudy Bruikman (TTC Middelburg).

In Poule G wist de Belgische Patrick van Heurck gelijk in zijn openingswedstrijd de Rotterdamse favoriet John Kiele (Alexandria met 3-0 te verrassen. Van Heurck verloor nog wel in vijf games van Ronnie Oonincx (Backhands) maar won zijn overige partijen en werd daardoor op onderling resultaat met 6 punten eerste voor John Kiele. Ooninck wist zich na vijf gewonnen partijen zeker van de volgende ronde, maar verslikte zich vervolgens in Peter Salnicky (Vice Versa) en John Kiele. Uiteindelijk eindigde Salnicky met eveneens 5 punten nog voor hem, maar beiden zijn door naar de volgende ronde. Dat gold niet voor de goedspelende Joost van der Poel (TCO), ondanks zijn drie winstpartijen in de eerste vier wedstrijden. Ook voor zijn clubgenoot Robert Schroeijers en Rick Sijp en Jarno Bol (beide Vice Versa) was deze voorronde het eindstation.

In Poule H maakte Herbert Keijman (Yerseke) een slechte start, door in zijn tweede wedstrijd met het minimale verschil van 11-9 in de vijfde game te verliezen van Max Vleugel (Arnemudien). Hij won echter zijn andere wedstrijden eenvoudig en plaatste zich als poulewinnaar voor de volgende ronde, door op onderling resultaat Rene Lauwerijssen (Backhands) en Max Vleugel achter zich te laten. Achter dit favoriete drietal was het de Belg Karl Wijnen die verrassend met vier overwinningen in de vijfde game het laatste ticket voor de halve finale pakte. Verena Maas (Vice Versa) werd met drie overwinningen ‘best of the rest’ voor clubgenoot Dylan Kalverveld en Pascal van de Eijnden en Judith Morcus van TCO.