Tafeltennis.nu

Op 28 maart 2015 organiseerde Tafeltennisvereniging De Treffers uit Roelofarendsveen voor de derde keer een kampioenschap tafeltennis voor Polen.

48 heren en 10 dames gingen strijden om het kampioenschap. Er was een speler uit Winsum (Groningen) en een uit Brabant. Zij maakten een lange reis om mee te kunnen doen. Ook waren er veel toeschouwers.

Bij de heren en dames werd eerst gespeeld in poules van vijf. Hierbij werd gespeeld om twee gewonnen games. Daarna werd een winnaarsronde en een verliezersronde gespeeld volgens het knock-outsysteem. Deze wedstrijden gingen om drie gewonnen games.

Bij de dames gingen zes personen naar de winnaarsronde. In de halve finale won Sylwia van Amersfoort met 3-0 van Justyna Mozek. Ewa Banat won de anders halve finale met dezelfde cijfers van Agnieszka Chuchala. In de finale was Sylwia van Amersfoort met 3-1 te sterk voor Ewa Banat. Zij won, net als vorig jaar, de eerste prijs, een beker en een geldbedrag van € 100. Ewa won ook een beker en een geldbedrag van € 50.

Bij de heren werd er rekening gehouden met de sterkte voor zover deze bekend was. Zo werd voorkomen dat de sterksten al in een vroeg stadium tegen elkaar kwamen. 29 heren kwamen in de winnaarsronde. In de kwartfinalen won Michal Gostol met 3-0 van Jacek Offierski. Zij waren als eerste ne negende geplaatst. Tomek Mordka won als ongeplaatste speler met 3-1 van Arkadiusz Wojcik, vierde geplaatst. De als derde geplaatste Kamil Szukala, winnaar van het eerste kampioenschap, won met 3-0 van de als zesde geplaatste Marcel Rajewicz. De laatse halve finalist was Dawid Olszewski, zevende geplaatst. Hij won met 3-1 van Adam Cichon.

De mooiste partij van de avond was die tussen Michal Gostol en Tomek Mordka. Na een spannende strijd won Tomek Mordka met 3-2. De andere halve finale werd gewonnen door Kamil Szukala. Ook hij won na een spannende wedstrijd met 3-2 van Dawid Olszewski. In de finale was Tomek Mordka met 3-0 duidelijk te sterk voor Kamil Szukala. Tomek won een beker en € 100 prijzengeld. Kamil kreeg een beker en € 50.

Tafeltennisvereniging De Treffers dankt ook de sponsors (hoofdsponsor AB-flexkracht en de overige sponsors Wesselman Flowers, RuitenFleur, Join&Joy vof en Sklep Halinkadie) die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt en is van plan om volgend jaar opnieuw een tafeltennistoernooi voor Polen te organiseren, mede naar aanleiding van de positieve respons van veel deelnemers.