Tafeltennis.nu

Zaterdag 31 augustus werd in sporthal De Citadel het Open Kampioenschap van Avereest gespeeld. Tafeltennisvereniging Dedemsvaart organiseerde het toernooi voor de 45ste keer en kende met uiteindelijk 202 deelnemers een recorddeelname. Erwin Wijnsma uit Dokkum en Robert Jansen uit Emmen waren de grote winnaars en mogen zich tot de volgende editie Kampioen van Avereest noemen.

Wijnsma kon door een terugtrekking pas laat aan het deelnemersveld worden toegevoegd. Hij kwam de voorronde bovendien niet zonder slag of stoot door, maar wist zich ondanks een verliespartij wel voor het hoofdtoernooi te plaatsen. Maar ook de poulefase in het hoofdtoernooi was voor Wijnsma maar kantje boord. Op onderling resultaat ging hij door naar de kwartfinale. Ivan Hollander was uiteindelijk in de finale de laatste horde voor Wijnsma. De speler van Kampenion kwam de voorronde en poulefase in het hoofdtoernooi eveneens niet ongeschonden door. In de finale was de koek voor Hollander echter op, Wijnsma eiste met 11-8, 12-10 en 11-7 de eindzege op en werd daarmee voor één jaar Kampioen van Avereest.

Naast senioren was het toernooi ook voor jeugd en ook hier mag de winnaar van de sterkste categorie zich één jaar lang Kampioen van Avereest noemen. Robert Jansen van Emmen was op basis van rating als eerste geplaatst in de favorietenlijst van de organisatie en maakte die rol helemaal waar. Hoewel Jansen al zijn partijen won, ging het niet altijd gemakkelijk. Zowel de halve finale als finale leken pittige opponenten succes voor Jansen in de weg te staan. Niek Starke (Dedemsvaart, 2) moest in de halve finale pas na 11-9 in de vijfde game de zege aan Jansen laten. De als derde geplaatste Pim van Schaik van Emmen kwam ongeslagen in de finale terecht, maar verloor de spannende finale uiteindelijk in vijf games van zijn verenigingsgenoot. Het werd 8-11, 11-6, 8-11, 11-7 en 11-8 voor Jansen.