Tafeltennis.nu

Voor AutoJ.deGooijer/SKF 1 staat dit seizoen in de heren 1e divisie in het teken van het kampioenschap en daarmee een kans op promotie naar de eredivisie. Ook SKF 2 heren hebben titelaspiraties.

Het seizoen werd afgetrapt met een uitwedstrijd in Hattem tegen Smash ’70 (H) 2. De wedstrijd begon direct met een spannende partij tussen Pieter van den Berg en Brent Ronde, de kopman van de thuisploeg. Ondanks dat Brent pas 15 jaar is, behoort hij al tot de beste spelers in de 1e divisie, iets wat hij ook liet zien tegen Pieter. Ondanks een 2-1 voorsprong moest de SKF’er de overwinning aan het jonge talent laten. Vervolgens was het de beurt aan aanwinst Emanuel Martins Ferreira om de stand gelijk te trekken. Dit deed hij met een regelmatige overwinning op Chris Verwoert. Voor de pauze zette de Veenendaalse kopman Floris Zur Muhlen (foto) SKF op een voorsprong met een eenvoudige overwinning op Julian Plette.

Direct na de pauze werd de wedstrijd van de dag gespeeld tussen Emanuel en Brent. In de bijna een uur durende wedstrijd stonden beide spelers meermaals dik voor of dik achter. Eerst verzuimde Emanuel een 2-0 voorsprong te nemen en waren vervolgens waren een hele reeks matchpoints in de vierde game niet aan Brent besteed. De achtbaan was echter compleet toen Emanuel in de vijfde een 8-3 en 10-8 voorsprong niet wist te verzilveren en daardoor alsnog aan het kortste eind trok. De wedstrijd was daarmee weer in evenwicht: 2-2.

In het restant van de wedstrijd bleken de SKF’ers toch een maatje te groot voor de thuisploeg. Pieter en Floris wonnen beide hun tweede enkelpartij in drie games, waarna het dubbel Emanuel/Pieter de 2-5 overwinning veilig stelde. Een goede start van de competitie dus, waarin komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat SVE 1 op het programma staat.

Vos Occasions/SKF 2

Vos Occasions/SKF 2 is het seizoen ook begonnen met titelaspiraties. De eerste wedstrijd in de 3e divisie betrof er een tegen ENTAC 1 in Enschede. Jorai Hessing beet het spits af tegen kopman Tom Coenen. Na een 2-0 achterstand kreeg Jorai de smaak te pakken en wist hij zich terug te vechten in de wedstrijd, maar moest hij helaas nipt het onderspit delven in de beslissende vijfde game. Erik Verzijl trok vervolgens de stand gelijk met een overwinning op Rene Ticheler.

Jeffrey Vonk kon de vorm van vorig seizoen nog niet vinden, en verloor enigszins verrassend zijn eerste wedstrijd van een goed spelende Steven Gies. Toen ook het dubbel verloren ging keken de SKF’ers al tegen een 3-1 achterstand aan. Jorai wist de aansluitingstreffer te maken door ondanks meerdere matchpoints tegen van Rene te winnen.

In de tweede helft ging het stukken beter voor SKF. Jeffrey verloor nog wel van Tom, maar vervolgens wonnen zowel Erik (tweemaal), als Jeffrey. Omdat Jorai nog een keer zijn tegenstander moest feliciteren zat er niet meer in dan een gelijkspel. Niet helemaal de start waarop gehoopt was, maar achteraf een degelijke uitslag om mee te beginnen tegen een op papier sterke tegenstander. Komende zaterdag staat de regioderby tegen TTV Ede 2 op het programma.

SKF 3

Voor SKF 3 zal het een pittig seizoen worden in de 3e divisie. Na promotie uit de hoofdklasse zal het zwaar worden om zich te handhaven. De eerste wedstrijd, uit tegen Rapidity 1, was op papier tegen een tegenstander die ook zal vechten tegen degradatie. Aanvankelijk konden de SKF’ers goed meekomen tegen de tegenstanders uit Beverwijk en wonnen Andre van Wijk en Etienne Bruinekreeft een enkelspel in de eerste helft van de wedstrijd. De 3-2 tussenstand halverwege kon keurig genoemd worden.

In de tweede helft echter liep de thuisploeg uit en wist alleen Etienne nog een potje te winnen. Edwin Vonk had een totale off-day en kon niet in de buurt komen van een overwinning. Een 7-3 uitslag was hierdoor het resultaat en zorgt ervoor dat er zo vroeg in het seizoen al werk aan de winkel is. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SVE 2 uit Utrecht op het programma.

SKF 2 dames

Voor het altijd ambitieuze tweede damesteam van SKF begon dit seizoen in de 2e divisie met een uitwedstrijd naar het verre Buitenpost. Na eigen zeggen zou het dit seizoen zwaar worden om mee te dingen om de bovenste plekken. De start echter was netjes tegen het sterke Friese team. Na de eerste helft bedroeg de tussenstand 3-2, met overwinningen van Evelien Tibboel en Gerry-Ellen Blankestijn en een nipte verliespot van Jie Chen.

In de tweede helft bleek het echter een stuk zwaarder, en wist alleen Evelien nog een wedstrijd te winnen. Gerry-Ellen kwam nog eenmaal dichtbij, maar kon voorsprong in games niet verzilveren. De eindstand werd dus bepaald op 7-3 in het voordeel van de thuisploeg. Niet de start waar op gehoopt was, maar er is nog geen vrouw overboord. Komende zaterdag spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Het Markiezaat 2.