Tafeltennis.nu

Op 25 en 26 maart werd in het Landstede Sportcentrum in Zwolle het NK Tafeltennis gespeeld. Michel en Milo de Boer (vader en zoon) deden voor de derde keer samen mee in het dubbelspel.

De afgelopen twee jaar slaagden ze er niet in om samen een wedstrijd te winnen. Wel won Michel de Boer in 2021 (en 2010) de nationale titel in het enkelspel. Daar deed hij dit jaar overigens niet meer aan mee.

Vanwege hun rating waren Michel en Milo de eerste ronde vrij en namen ze het in de kwartfinale op tegen de broers De Vries die ze met 12-10, 11-1 en 11-9 wisten te verslaan.

In de halve finale stuitten ze op het verrassende duo Lode Hulshof/Thijs Smit en ook deze wedstrijd werd zonder problemen gewonnen (11-6, 11-1, 6-11 en 11-6).

Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse tafeltennis stonden een vader en zoon in de finale van het dubbelspel. In deze finale was helaas het goed op elkaar ingespeelde duo Berben/van Oost met 3-0 te sterk waardoor ze genoegen moesten nemen met de zilveren medaille.

Michel de Boer: “Na mijn tweede titel in het enkelspel in 2021 vond ik het mooi geweest, maar ik wilde wel nog heel graag met mijn zoon Milo proberen een medaille te halen. Ondanks dat we geen kans hadden op goud vind ik het heel bijzonder om samen op het podium te staan en zilver te winnen”.

Zoon Milo bereikte dit jaar de kwartfinale in het enkelspeltoernooi. Vorig jaar (oktober 2022) stond Milo nog op het podium met een bronzen plak nadat hij Gabrielius Camara had verslagen in de kwartfinale. Dit jaar stond hij wederom tegen Camara, maar waren de rollen omgedraaid.

Komende zaterdag op 1 april komen de mannen, die spelen onder de vlag van Combilo TOGB, in actie tegen De Boer Taverzo 2 in Zoetermeer. Zij hopen dan de play-offs in de eredivisie veilig te kunnen stellen.