Tafeltennis.nu

Gebrek aan concentratie kostte Rogier Kessel een overwinning

Afgelopen weekend moesten de mannen van BIT.NL aantreden tegen degradatiekandidaat Argus 3, in het afgelegen Harkstede. In de thuiswedstrijd werd een maximale overwinning geboekt op dit team. Om de koppositie te consolideren moest BIT.NL proberen zo min mogelijk punten te morsen.

Dat dit de nodige druk meebracht voor de spelers van BIT.NL, bleek wel uit het spel van Rogier Kessel (foto). Door een gebrek aan concentratie verloor hij zijn pot tegen Bosch, wat normaliter een duidelijke overwinning behoort te zijn. Dat het bij een enkele zeperd bleef, was voor de Kessel een geluk bij een ongeluk.

Maarten Loeve had beduidend minder moeite met de opponenten, al hoewel ook hij problemen ondervond tegen Bosch. Door de schroom van zich af te spelen, wist hij deze pot echter in de laatste set te beslissen. Door de overige partijen eenvoudig binnen te slepen, scoorde Loeve een mooie hattrick.

Yorick Schurink wist dit kunstje te evenaren, hoewel het voor de kopman beduidend minder moeite kostte. Slechts een enkele set werd in zijn partijen verloren. Doordat Kessel en Loeve ook het dubbel binnen wisten te slepen, werd de eindstand op 9-1 voor de Edenaren bepaald.

Door deze overwinning breidt BIT.NL de voorsprong ten opzichte van concurrent US met twee punten uit. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Tempo-Team op het programma.