Tafeltennis.nu

Scaldina-speler bleef ongeslagen in finale

Vrijdagavond werd in Arnemuiden gestreden om de finale van de ABM ICT-Cup. Acht finalisten hadden zich geplaatst voor de eindronde van dit Zeeuwse tafeltennistoernooi en ondanks het warme weer werd het gezellig druk in Matchpoint '82.

De toernooiwinst ging, evenals vorig jaar, naar Koen van Velthoven van tafeltennisvereniging Scaldina uit Zierikzee. Van Velthoven bleef ongeslagen maar kreeg de titel niet cadeau. Zo rekende hij pas met 11-9 in de beslissende vijfde game af met Marinus Lichtendhal (Xerxes) en boog hij tegen oud winnaar Stefan de Groot (Arnemuiden) een 2-1 game-achterstand om.

Thuisspeler De Groot verloor verrassend zijn derde wedstrijd van TTCM'er Richard Tramper (15-13 in de vijfde game) en maakte daarna niet al te veel indruk meer. Wel wist hij in de laatste wedstrijd tegen Marinus Lichtendahl zijn hoofd nog enigszins koel te houden in de strijd om de tweede plaats (3-0). Lichtendahl, van oorsprong Kapellenaar maar nu uitkomend voor het Rotterdamse Xerxes, werd met eveneens vier winstpartijen derde. De vierde plaats was voor Arnold de Gier (Arnemuiden), die nog wel eens terug zal denken aan de gemiste gamepoints tegen Lichtendahl in de laatste wedstrijd. Had hij die kansen gepakt, dan had hij namelijk in zijn laatste wedstrijd tegen Van Velthoven mogen strijden om de toernooiwinst.

Richard Tramper werd 'the best of the rest'. Hij won van De Groot, maar verloor zijn wedstrijden tegen Van Velthoven, Lichtendahl en De Gier nipt. Wel won hij van clubgenoot Arjan Moerkerken en de Arnemuidenaren Marc Riemens en Jan Zwemer. Riemens bekroonde een goed toernooi met de zesde plek en Jan Zwemer won de strijd om de voorlaatste plek van Arjan Moerkerken.

Van Velthoven gaf aan komend jaar zijn titel graag in Arnemuiden te komen verdedigen. Ook De Groot gaf aan volgend jaar weer van de partij te zijn. “Het wordt tijd dat de beker weer in Arnemuiden blijft!”