Tafeltennis.nu

Achtervolger US werd op drie punten gezet dankzij ruime zege bij Amsterdam '78

De heren van BIT.nl speelden dit weekend haar vijfde competitiewedstrijd tegen degradatiekandidaat Amsterdam '78. De bezoekers lieten hun twee kpmannen thuis, waardoor een grote uitslag mogelijk leek voor de jonge mannen uit Ede.

Door de nederlaag van vorige week was concurrent US, eveneens uit Amsterdam, het Edese team tot op één punt genaderd. Zaak was het dus om deze week zoveel mogelijk punten te pakken tegen een degradatiekandidaat teneinde de voorsprong weer enigszins uit te breiden.

Yorick Schurink kwam enkel in zijn eerste partij moeilijk tot scoren. Tegenstander Priem wist hem tot een vijfde set te dwingen. Hierin stelde Schurink echter orde op zaken en pakte het eerste punt. Tegen de overige tegenstanders, Baars en invaller Che, kon Schurink eenvoudige overwinningen boeken.

Maarten Loeve (foto) was deze week wederom ongenaakbaar. Alle drie de tegenstanders werden over de knie gelegd door dit jonge talent, die dit seizoen erg scherp in de wedstrijden staat. Hij verzilverde dus drie punten voor de Edenaren.

Rogier Kessel wist deze week eveneens drie degelijke overwinningen neer te zetten. Zonder al teveel moeite wist Rogier, op landelijke niveau de meest ervaren speler van het team, zijn potten binnen te slepen. Helaas lieten Kessel en Loeve wel een puntje liggen in het dubbel, waardoor de eindstand op 9-1 voor de Bitters werd bepaald.

Een goede uitslag, die vooral te danken is aan de mentale groei van deze jonge spelers. Door deze zege loopt BIT.nl weer twee punten uit op US, dat 'maar' met 7-3 wist te winnen van het taaie Hilversum. Volgende week staat de reis naar Harkstede, thuis van hekkensluiter Argus, op het programma. Na de maximale overwinning in de eerste helft, zal worden getracht dit huzarenstukje in de uitwedstrijd te herhalen.