Tafeltennis.nu

Vlotte start dreigde desastreus te eindigen

Na de perfecte start van afgelopen week, waarbij met 10-0 van Argus gewonnen werd, mochten de heren van BIT.NL deze week aantreden tegen Tempo-Team 2. Dit team speelde vorig jaar nog in de landelijke 2de divisie, maar is dit seizoen enigszins verzwakt. Een uitdaging voor de jonge Edenaren, welke zij maar al te graag aangingen.

Dat het niet eenvoudig zou worden, werd al meteen duidelijk. Yorick Schurink moest tegen kopman Van der Ruijt alle zeilen bijzetten om in vijf games met de overwinning aan de haal te gaan. Maarten Loeve wist vervolgens eenvoudig te winnen van Stöve, waarna Rogier Kessel een valse start beleefde tegen Tekle-Marian. Na de eerste sets met 11-2 en 11-4 naar de kant gestuurd te zijn, knokte Kessel zich weer terug in de wedstrijd. Via 8-11, 1-11 en 6-11 werd ook deze pot op het conto van de Edenaren bijgeschreven.

Het dubbel was weer een solide overwinning voor het duo Loeve/Kessel, waarna ook Schurink in drie sets Stöve wist te verslaan. Een 0-5 voorsprong in het voordeel van de jonge Bitters was het gevolg en een nieuwe grote uitslag hing wederom in de lucht.

Het Amsterdamse team wenste hier echter niet aan mee te werken. Op het scherpst van de snee werden de volgende vijf partijen afgewerkt, met als resultaat dat deze zich allemaal over vijf games uitstrekten. Allereerst wist Van der Ruijt Kessel te verschalken, door in de beslissende game net iets sterker te starten. Vervolgens had Loeve het zwaar tegen Tekle-Marian. Pas in de verlenging van de beslissende set wist Loeve voor de overwinning te tekenen.

Hierna kon Rogier Kessel geen grip krijgen op het verstorende spel van Stöve. Kessel, die de hele dag niet in zijn eigen spel kon komen, moest toestaan dat Stöve in vijf games met de overwinning kon pronken.

Schurink had het in zijn laatste partij tegen Tekle-Marian ook zwaar. Wat heet: een 10-6 achterstand moest in de beslissende set omgebogen worden om het scorebord op een 2-7 voorsprong voor de Edenaren te zetten. In de laatste partij kwam Loeve net te kort tegen het vaste spel van Van der Ruijt, waardoor de eindstand op 3-7 werd beslist.

Voor de Bitters de tweede overwinning op rij, waarbij vooral de getoonde vechtlust perspectief biedt voor de rest van het seizoen. Met zeventien punten uit twee wedstrijden bivakkeert BIT.NL momenteel op de eerste plaats in Poule B van de 3de divisie.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Hilversum 5 op het programma, waarin wederom vol voor de overwinning geknokt zal worden.