Tafeltennis.nu

32 jonge deelnemers streden in Rotterdam voor de sportieve eer in drie categorieën.

Zaterdag 22 december vond in de speelzaal van FvT Visser-Van der Ham Rotterdam de vierde editie plaats van het jaarlijkse pupillen/welpentoernooi.  Liefst 32 deelnemers van zeven verschillende clubs werkten zich in Rotterdam-IJsselmonde de hele middag vol in het zweet, knokten voor ieder punt en hadden amper tijd om zich te vervelen.

Aan het toernooi konden zowel gevorderde spelers als ware beginners – liefst zestien niet-competitiespelende deelnemers waren aanwezig in de zaal – deelnamen. Uiteindelijk rond 17 uur de eindbalans worden opgemaakt.

In categorie 1 (gevorderden) won Pepijn van der Oever (Steeds Hoger/TSB) op overtuigende wijze de finale van Mohammed Bulale (Phoenix). Bart-Jan Boudestein (FvT) veroverde de derde prijs door te winnen van een moe gestreden Ramy Martens (Overschie), die ervoor nipt had verloren van winnaar Pepijn.

Koen van Huuksloot (Alexandria) speelde de finale van categorie 2 tegen Celine de Jong (FvT). Koen – die nog geen competitie speelt – liet zien dat hij al een aardig speelniveau op tafel kan leggen en won afgetekend met 3-0.  In de troostfinale won Twan Robert (Steeds Hoger) nipt met 3-2 van Giorgio Dubbeldam (FvT).

De meeste beginners kwamen uit in categorie 3. Hier zag het publiek een groot aantal leuke gelijkopgaande wedstrijden, waarbij betrokken ouders vaak als scheidsrechter optraden.  De pas zevenjarige Jeremy Utomo versloeg in de finale zijn clubgenoot Leon van Es (beiden Phoenix), terwijl de achtjarige David Houweling (Phoenix) de derde prijs veroverde door Damien Heemskerk (TOGB) te verslaan.

De club Phoenix uit Delft bewees deze middag dat het enthousiast en goed aan de weg timmert met zijn jeugdopleiding, terwijl een grootmacht uit het nabije verleden, TOGB, weer met de nodige beginners aan de slag is gegaan. Een goede zaak voor het tafeltennis.

Na de prijsuitreiking – er was een prijs voor alle deelnemers voorzien – gingen alle deelnemers met elkaar op de foto om vervolgens vermoeid, maar tevreden naar huis te gaan.