Tafeltennis.nu

In 9 klasses streden 64 spelers om de titel Nederlands kampioen racketlon.

In de dames A maakte Eefje Henkelman haar plaatsing waar. Na 2 poulewedstrijden, waarbij ze alleen werd verslagen in het onderdeel badminton, was Marjoke van Doeland, die ook haar beide poulewedstrijden won, haar tegenstander in de finale. In de finale moest ze ook het onderdeel badminton inleveren maar tafeltennis, squash en tennis werden met ruime cijfers door Eefje gewonnen.

Bij de heren A was het spannender dit jaar. Vooraf leek de finale tussen Paul Twisterling (laatste 3 jaar Nederlands kampioen) en Alwin Krist (nummer 1 op de Nederlands racketlon ranglijst) vast te staan. Jos Meerman wilde hier echter niet aan meewerken en na zijn succesvolle toernooi in België vorig week, ging hij voor meer. In de halve finale trof hij Paul Twisterling. Met een erg sterk optreden in tafeltennis, uitslag 21 – 5, en een verrassende aantal punten bij badminton (13) gingen ze naar de squashbaan. Ook hier was het trainingswerk van Jos (en het behaalde Nederlands kampioenschap in de D-categorie) in het squash zichtbaar. Paul won het squash met 21-10 en ging met een voorsprong van slechts 2 punten naar het laatste onderdeel, tevens het sterkste onderdeel van Jos, tennis. Jos wist met 21 -11 te winnen en zich daardoor te plaatsen voor de finale.

In de finale was Alwin Krist de tegenstander. Wederom werden de eerste 3 onderdelen verrassend goed gespeeld door Jos. 21-7, 11-21, 9-21. Alwin ging met een voorsprong van slechts 8 punten naar het tennis en had dus 14 punten nodig om te winnen. Hij startte echter bijzonder sterk, met goede services en risicovol spel wist hij uit te lopen naar een 8-1 voorsprong. Jos moest in de achtervolging. Op de stand 13-11 kreeg Alwin zijn 1e matchpoint, echter van opgeven bij Jos was geen sprake. Pas 8 punten later, bij 13-19, wist Alwin het winnende punt te maken en het NK te winnen met slechts 3 punten verschil.

Bron: racketlon.nl