Tafeltennis.nu

Ruim 20 deelnemers waren naar Groningen getogen voor de 7e editie van het Wutto Midstars Open toernooi.

Onder de deelnemers Wutto-ranglijstaanvoerder Reginald Kraaijenbrink, nummer 3 Arnoud Meijer en nummer 6 Kelvin Heemstra. Er werd in 3 enkelspelklassen gespeeld: de top, A en B klasse.

In de topklasse kon de locale favoriet Arnoud Meijer de ranglijstaanvoerder Reginald "de Viking" Kraaijenbrink van zijn zoveelste beker afhouden.
De bovenste 4 waren:

TOP Klasse
1 Arnoud Meijer (foto)
2 Reginald Kraaijenbrink
3 Kelvin Heemstra
4 Richard Heeres

Hieronder is het uitgebreide verslag van de toernooiorganisator Wouter Fokkens te lezen:

"ARNOUD MEIJER WINT WUTTO MIDSTARS OPEN 2016

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover er kon namelijk weer met een hardbat gespeeld worden in Middelstum, want tafeltennisvereniging Midstars organiseerde voor de 7e keer de WUTTO Midstars Open. Dit toernooi is een onderdeel van het WUTTO-Circuit waar alleen gespeeld wordt met een hardbat, het oude HEMA batje van vroeger. Dus “Back to Basics”.

In de ochtend had je de A en C Klasse en in de middag de TOP en B Klasse. Elke speler kon zich inschrijven voor 2 onderdelen. Doordat er te weinig spelers meededen in de C-Klasse is dit gedeelte gecanceld.

TOP Klasse (middag)
Tien spelers hadden zich ingeschreven, waaronder de finalisten van vorig jaar, Reginald “The Viking” Kraaijenbrink en Arnoud “De Grote” Meijer.
De vier spelers die na de poules overbleven waren:
Kelvin Heemstra, Richard Heeres, Reginald Kraaijenbrink en Arnoud Meijer.

Kraaijenbrink won met 3-0 van Heemstra en Meijer won ook met 3-0 van Heeres. Dit betekent dat we weer dezelfde finale kregen als vorig jaar. Kraaijenbrink won het toernooi al 2x, Meijer nog nooit.
Na een hele mooie finale met o.a. een rally van 76 slagen won Meijer met 3-1 van Kraaijenbrink en mocht voor de eerste keer de wisselbeker in ontvangst nemen. Hij is nu de 4e speler die dit toernooi wint. De andere winnaars waren Harry Kruizenga, Lars Adema en natuurlijk Reginald Kraaijenbrink.

1. Arnoud Meijer – Klimaatgroep Stars (Middelstum)
2. Reginald Kraaijenbrink – Hercules (Terborg)
3. Kelvin Heemstra – Taverzo (Zoetermeer)
4. Richard Heeres – FTTC Franeker
5. Douwe Reitsma – FTTC Franeker
5. Erwin Heijnen – Rotak (Leek)
7. Erwin Wijnsma – TTV Dokkum
7. Annemarie Zijnstra – De Treffers ’70 Klazienaveen
9. Yorick van Teeseling – HBC (Heemstede)
9. Chantall Poelwijk – Taverzo (Zoetermeer)

A Klasse (ochtend)
Ook hier deed Arnoud Meijer aan mee en Reginald Kraaijenbrink had zich alleen maar ingeschreven voor de TOP Klasse in de middag. Dus Meijer was natuurlijk de topfavoriet om de A Klasse te winnen, maar wie kwam naast Meijer in de finale?
Eerst moesten de 14 deelnemers, die hier aan mee deden, de poules afwerken. Na de poules waren de volgende halve finalisten bekend:
Arnoud Meijer, Kelvin Heemstra, Douwe Reitsma en Erwin Wijnsma.

Meijer won zeer moeilijk met 3-2 van Heemstra en Reitsma won met 3-0 van Wijnsma. Dit was een zeer verrassende uitslag, omdat Reitsma, de zaterdag ervoor, van Wijnsma verloor in de finale van het Sije de Graaf hardbattoernooi in Franeker.
Meijer had in de finale weinig moeite met Reitsma en won gemakkelijk met 3-0.
2. Douwe Reitsma – FTTC Franeker
3. Erwin Wijnsma – TTV Dokkum
4. Kelvin Heemstra – Taverzo (Zoetermeer)
5. Annemarie Zijnstra – De Treffers ’70 Klazienaveen
5. Richard Heeres – FTTC Franeker
7. Yorick van Teeseling – HBC (Heemstede)
7. Erwin Heijnen – Rotak (Leek)
9. Joost Mulder – TTV Buitenpost
9. Chris van Dijken – TTV Midstars (Middelstum)
11 Wouter Fokkens – TTV Midstars (Middelstum)
11 Dirk Nicolai – TTV Dokkum
13 Wadse Temme – Delta Impuls (Heerenveen)
13 Chantall Poelwijk – Taverzo (Zoetermeer)

B Klasse (middag)
Twaalf deelnemers deden mee in de B Klasse. De titelverdediger en tevens tweevoudig kampioen Joost de Kleijn deed dit jaar niet mee. Dus er lagen nu eindelijk kansen voor de andere spelers.
De vier spelers die zich hebben geplaatst voor de halve finales waren:
Dirk Nicolai, Wouter Emmens, Joost Mulder en Wouter Fokkens.

Nicolai won met 3-1 van Emmens en Mulder won met de zelfde getallen van Fokkens.
De finale Mulder tegen Nicolai werd gewonnen door Mulder met 3-1.
Dat Mulder de B Klasse won, was voor iedereen een verrassing, de zaterdag ervoor bij het Sije de Graaf hardbattoernooi in Franker werd hij nog laatste in een poule.
Dit was dus een knappe prestatie van Mulder.