Tafeltennis.nu

Het teamtoernooi van het EK Paratafeltennis is door de Nederlandse ploeg afgesloten met een bronzen medaille.

Bas Hergelink en Emanuel Martins Ferreira verloren in de halve finale van klasse 10 van het Poolse duo dat uiteindelijk Europees kampioen werd. Het duo wist ongeslagen eerste te worden in haar poule. Er werd met 2-0 van zowel Rusland als Macedonië gewonnen. Ook in de kwartfinale wist het Nederlandse duo eenvoudig met 2-0 van Oostenrijk te winnen.

Tegenstanders in de halve finale waren de Poolse spelers Chojnowski en Mistzal. Ook dit duo had tot de halve finale geen enkele wedstrijd verloren. In de eerste wedstrijd (het dubbelspel) werd in vier games verloren door het duo Hergelink/Martins Ferreira. Emanuel Martins Ferreira (foto) kwam in de tweede wedstrijd in actie, maar kon de stand niet op gelijke hoogte brengen, waardoor het Poolse team met 2-0 won en zich plaatste voor de finale.

Overige teams
De andere teams kwamen helaas niet verder dan de poule fase van het teamtoernooi. Gerald van Grunsven en Sem Roelofs werden in klasse 5 4de in hun poule. Jean-Paul Montanus en Max van Amerongen wisten in klasse 8 niet verder te komen dan een 3de plaats in de poule.