Tafeltennis.nu

De Tegelse Tafeltennis Club is de hoofdhuurder van deze zeer duurzame nieuwe "gymzaal", die met het "Cradle to Cradle" concept de 1e in zijn soort in Nederland is. TTC heeft het alleenrecht van gebruik van de bij de speelzaal gebouwde kantine, wat de club de nodige extra inkomsten en mogelijkheden oplevert.

Voordat de bouw van deze nieuwe speelzaal kon beginnen, moest eerst de oude worden gesloopt, waardoor TTC ongeveer een jaar lang op een andere locatie speelde. Ipv de oude zelfgebouwde kantine had de gemeente (Venlo) aan TTC een nieuwe 2x zo grote kantine beloofd en dat is naar volle tevredenheid in overleg met TTC gerealiseerd. TTC is de enige gebruiker en kan de kantine geheel zelf uitbaten en benutten. De kantine ligt op de 1e verdieping met uitzicht over de hele zaal.

De ca. 90 leden van TTC beschikken over een groot zaaloppervlak van 14 x 22 meter, waarop tijdens trainingen zeker 8 tafels opgesteld kunnen worden. De zaal wordt gehuurd van de gemeente op de volgende tijden:.
Dinsdag, 19:30 – 22:30: Trainingen / Competitie
Woensdag, 17:00 – 21:30: Trainingen
Vrijdag, 17:30 – 22:30: Trainingen
Zaterdag, 10:30 – 19:30: Vrije Trainingen / Competitie
De Tegelse Tafeltennis Club heeft de 1e optie wanneer er behoefte is om het aantal uren uit te breiden.

De zaal is gebouwd volgens het ‘Cradle to Cradle’ principe, dus uitermate duurzaam. Volgens de gemeente is dit de eerste in Nederland, wat o.a. inhoudt:

  • Het gebruik en de constructie van de meeste materialen zijn allemaal ‘cradle to cradle’ goedgekeurd.
  • De afwerking van het gebouw bestaat uit hout. Dit speciale hout komt uit Italië en is volgens het ‘cradle to cradle’ principe gelijmd. Een andere bijkomstigheid is dat het de bedoeling is dat het hout opnieuw wordt gebruikt na het demonteren van het gebouw en het mag dus absoluut niet geverfd worden. Ook schrijven op deze wanden is uit den boze.
  • Milieuvriendelijke stro wordt gebruikt als isolatiemateriaal.
  • Er liggen ca. 100 zonnepanelen op het dak.
  • De WC's worden gespoeld met regenwater.
  • Er is geen cement gebruikt voor de stenen muur, maar er is gebouwd met een soort lego bakstenen.
  • Er wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting en vloerverwarming (ook onder de sportvloer).
  • Het gebouw is ook nog CO2 neutraal en er is geen gasaansluiting aanwezig.

Voorzitter Mark Cremers is uitermate content met de nieuwe zaal, die 4 januari jl. feestelijk werd geopend met medewerking van Bettine Vriesekoop. "Deze parel van een zaal kunnen we goed gebruiken als PR om nieuwe leden te werven. Ik denk dat de toekomst er heel goed uitziet."

Bron: TTC (tekst en foto)